Гідролат жасмину: властивості та застосування

0
13

Квіткова вода на основі квіток жасмину – це натуральний тонік для шкіри, який володіє масою корисних властивостей. Завдяки унікальному хімічному складу гідролат жасмину працює відразу за декількома напрямками. Косметичний засіб підходить для всіх типів шкіри, але особливо для сухої, чутливої і тієї, що в’яне.

Жасминова вода – продукт парової дистиляції, сировиною для якого служать квіти жасмину. Являє собою прозору, безбарвну рідину без сторонніх домішок, з характерним квітковим, солодкуватим ароматом, в якому вгадуються медові ноти.

Натуральний гідролат не містить спирту, барвників та консервантів. Зберігати його слід в щільно закритій тарі в сухому прохолодному місці.

У косметичному продукті допускається наявність лимонної кислоти.

Гідролат жасмину – корисні властивості

Гідролат жасмину застосовується в косметології і дерматології, як тонізуючий, антисептичний і протизапальний засіб.

Гидролат жасмина: свойства и применение

У складі продукту присутні біологічно активні компоненти:

  • вітамін с – потужний антиоксидант, що прискорює загоєння ранок, стимулює вироблення колагену, що регенерує пошкоджені ділянки шкіри;
  • вітамін E (токоферол), захищає шкіру від негативних факторів навколишнього середовища, відновлює ліпідну мантію, сприяє оновленню клітин шкіри;
  • проатонціади – комплекс флавоноїдів, що відповідають за пружність і здоровий імунітет шкіри.

Гідролат жасмину забезпечує шкірі тривале зволоження і підвищення еластичності. При регулярному застосуванні він дозволяє поліпшити колір обличчя, надати шкірі гладкість і бархатистість, активізувати кровообіг в капілярах.

Аромат жасмину надає цілющу дію на нервову систему, заспокоює, усуває тривожність, безсоння, головні болі і симптоми апатії.

Гідролат жасмину – застосування

Жасминова вода застосовується в щоденному догляді за шкірою будь-якого типу. Але особливо вона корисна для сухої, тонкої, чутливої, зрілої шкіри, що в’яне.

Використовується в якості тоніка: наноситься на обличчя та шию після очищення шкіри за допомогою ватного диска або методом розпилення.

Гидролат жасмина: свойства и применение

Гідролат жасмину застосовується і як самостійний косметичний засіб (у чистому вигляді), і як додатковий інгредієнт, збагачує склади лосьйонів, освіжаючих спреїв, туалетної води, поживних і сонцезахисних кремів, глиняних масок.

Гідролат жасмину ефективний проти:

  • пігментних плям і розширених пор;
  • огрубілої шкіри, лущення;
  • запальних процесів;
  • вугрового висипу, почервоніння.

Де ще використовується гідролат жасмину

Для полоскання горла – допоміжний засіб проти фарингіту і ангіни.

 

Для компресів проти розтяжок, шрамів.

Для ополіскування волосся після миття. Підходить для сухого, тьмяних і ламкого волосся; полегшує розчісування.

Для ароматизації приміщень, постільної білизни.

Гідролат жасмину ідеально поєднується з квітковими водами: лаванди, дамаської троянди, календули, ромашки.

Джерело

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here