Сила віри полягає в тому, що вона здатна допомогти там, де безсила медицина. Так, зокрема, навіть такий діагноз, як безпліддя, можна побороти, старанно і щиро просити Всевишнього про новонародженого.

Сила молитви

Народження дитини – щастя для кожної сімейної пари. З приходом в сім’ю дитини в будинок опускається світла радість. Але іноді довгоочікуване чудо так і не трапляється. Хвороби, несумісність, безпліддя стають перепоною між батьками та малюком.

Якщо ви людина набожна, з чистою душею, то молитва про народження дитини принесе дитину у ваш будинок. Але до такого ритуалу слід поставитися з максимальною відповідальністю і серйозністю.

Перш ніж виголошувати молитву, виберіть святого, до якого будуть спрямовані слова. Також не забувайте про те, що помисли повинні бути чистими. Позбавтеся від поганих звичок і негативних думок.

Молитва про народження дитини повинна закріпити вашу віру. Відвідайте церкву, покайтеся, здійсните паломництво по святих місцях, проведіть бесіду зі священиками та ченцями. Пам’ятайте, що Бог допоможе тому, хто щиро і беззастережно вірить у його силу.

Благословення починається з вінчання перед Богом

У сучасному світі пари все рідше йдуть за благословенням до церкви. Одні пояснюють це атеїзмом, інші бажають перевірити свої почуття через цивільний шлюб, треті вважають, що така церемонія – марна трата часу. Але коли з’являються проблеми з зачаттям дитини, закохані зі шкіри геть лізуть, щоб стати батьками. Вони не замислюються про те, що перед церквою і Богом вони не є подружжям.

Відвідавши купу лікарів, десятки знахарів і спробувавши всі кошти, що порекомендували друзі, не впадайте у відчай. Залишається тільки молитва про народження дитини. Хоча саме віра повинна була стати першим помічником у такій ситуації. Таким парам для благословення на вагітність і народження здорового немовляти потрібно пройти Таїнство Вінчання.

Тисячі сімей запевняють, що без цього обряду в сім’ї відчувається відсутність чогось вагомого. Такі емоції мають глибокі підстави. Жінка та чоловік, які проживають разом, не взявши шлюб в домі Божому, перед небесами грішників, оскільки породжують зло. Такий шлюб не сумісний з канонами християнства. А закохані, які дають клятву в церкві, у важких ситуаціях отримають підтримку від Бога. У обвенчанных пар молитва про народження здорової дитини має більше сили і дає кращий результат.

Малюк – бажання двох люблячих сердець

Розмова з Богом відбувається постійно. Найбільш голосно звучать молитви, коли вони висловлені разом. Тому бажати дитини однаково повинні батько і мати. Бесіди зі Всевишнім повинні бути не просто механічним виконанням ритуалу, а усвідомленим, чітким повідомленням. Розмова з ним – це дотик до його сутності. Через обряди православ’я ми можемо відчути його максимально близько.

Саме тому, що молитва про благополучне народження дитини є діалогом, який ведеться з Богом, пара повинна читати її разом. Така процедура не тільки зблизить їх з Батьком, а й відкриє по-новому друг перед іншому.

Молитву, в якій просять про вагітність і народження здорового малюка, можна знайти в церковних книгах. Подружжя, які бажають малюка, можуть молитися перед домашніми іконами на колінах або стоячи. Не слід забувати кланятися і хреститися. Коли малюк з’явиться на світ, буде доречна молитва після народження дитини.

Ще однією значною деталлю є те, що в кожній прохання треба вимовляти подяку за все, що є, і каятися у своїх гріхах. Також моліться не тільки для себе, але і за ближніх і ворогів. Пам’ятайте, Бог милосерднішими до тим, хто сам виявляє милосердя.

Захисниця всіх матерів і дітей

Традиції християнства дуже давні. Споконвіку церкви будували на могилах мучеників, які і після смерті продовжували творити чудеса і зцілював безнадійно хворих людей.

Захисницею всіх жінок є Богородиця. Діва Марія, що родила Ісуса Христа – одна з найбільш чудотворних святих. Саме до неї звертаються з проханнями зцілити від безпліддя і обдарувати дітлахами. Молитва на народження дитини Богородице може бути прочитана в будь-якому місці і в будь-який час. Головне при такій дії – щире бажання.

Просити підтримки можна і у праведних Іоакима і Ганни, батьків Богородиці, які довго були бездітними. Вони свято вірили в Бога, і той нагородив їх Марією.

Як просити допомоги у Богородиці?

Часто саме відчай змушує звернутися до церкви. Але людині, яка відвідує храм Божий від горя до горя, вищі сили в знак покарання можуть послати одну з найбільших бід – очікування. Тому перший, від кого варто чекати допомоги – Діва Марія. Її добросердечність і любов рятує світ.

Молитва про народження дитини при безплідді Богородиці звучить так:

«Пресвята Діва! Благословенна Ти серед всіх жінок. Дізналася Ти радість материнства. Тримала на руках Своїх небесне дитя. Пестила, любила, голубила і захищала. Богородице! Благословенна Ти серед всіх людей. Привела на світ сина здорового, чистого, доброго. В Твоїй владі допомогти нам виконати мета життя нашої скромної, продовжити свій рід. Схиляють голови перед Тобою раби Твої (імена). У відчаї ми. Обдаруй нас найбільшим з земних дарів – дітьми здоровими. Нехай ростуть вони і прославляють ім’я Господнє. Стануть нашою радістю, нашої тривогою, нашою любов’ю. Проси за нас, Маріє, у Всевишнього. І прости нас грішних, Богородице. Амінь».

Московська свята

Молитва про народження дитини у Матрони Московської може бути проголошена безпосередньо перед мощами Матінки в Покровському монастирі або біля її могили на Даниловському кладовищі в Москві. Також просити про дитинку в святій можна, ставши у її ікони.

Свята Матрона народилася в 1881 році на території сучасної Тульської губернії. З дитинства була сліпою, і її батьки серйозно обмірковували можливість віддати дівчинку в притулок. Але мати Матрони передумала після сну. У мареві на її груди села біла сліпа птах чарівної краси. Сон пророкує світле майбутнє. Саме тому дитину залишили. Дар Матінки – вміння зцілювати людей. До неї за допомогою йшли з усієї країни.

Перед смертю свята сказала, що віруючі можуть і після її смерті приходити до неї. Вона почує їх з того світу і зробить усе можливе для їхнього щастя.

Звернення до святої Матрони

Парам, які хочуть, але не можуть завести малюка, допоможе молитва про народження дитини Матрони Московської. Звернення до Матінки звучить так:

«Матінка, Блаженна Матрона! Обрана ти серед людей. Цілющі твої руки, добре серце твоє, чиста душа твоя. Стоїш ти зараз перед Всевишнім, Богом єдиним і справедливим. Тепер небо – дім твій. Але не покидаєш нас, грішних земних, дбаєш про дітей своїх. Допоможи нам, Матінка Матрона. В твоїх силах дати нам щастя стати батьками. Свій промінчик в житті знайти. В твоїй волі допомогти нам його зачати, виносити, народити, а потім навчити його тебе, Матрона, славити. Мати Московська, дозволь твоїм дітям любов нащадків своїх відчути і подарувати свою безмежну любов їм. Амінь».

Основи таїнства обряду

Просити дитину у Спасителя повинні як жінка, так і чоловік. Перед тим, як буде виголошена молитва про народження здорової дитини, потенційним батькам варто підготуватися. Основне, що вони повинні зробити – це попросити вибачення у Бога і очистити свою душу від гріхів. Адже найчастіше саме людина, душа грішна, має проблеми зі здоров’ям. В тому числі і безпліддя. Каяття зробить здоровим не тільки душу, а й тіло.

Спроби зачати дитину повинні бути в дозволені дні. Так, церква не рекомендує займатися любов’ю в дні посту, а також напередодні їх (дні посту – середа і п’ятниця, їх напередодні – вівторок і четвер після 16:00). Небажано робити спроби завагітніти в неділю і напередодні великих церковних свят. Також не слід спати відразу після вінчання. В такий день пара освячується і благословляється на подальше життя, тому не варто асоціювати Таїнство Вінчання з плотськими втіхами.

Якщо ви не розумієте зміст молитов або вони здаються вам чужими, не хвилюйтеся. Особиста молитва не вимагає особливих умінь. Це просто думки, головне, щоб вони були щирими.

Хрещення як захист від усього лихого для дитини

Коли на вас зійде милість Господня, і ви дізнаєтеся про свою вагітність, саме час подякувати того, хто створив диво. Також добре, якщо до щоденним молитвам додасться молитва перед народженням дитини. Такий ритуал допомагає віднайти душевний спокій.

Регулярне причастя відмінно вплине як на майбутню матусю, так і на ненародженого малюка. Постять вагітні не так суворо, як і інші віруючі. Але легкий пост замінюється читанням духовної літератури і милостинями. Після народження довгоочікуване дитя бажано охрестити на сороковий день. Так новий людина буде не просто рости за законами Божими, а мати своїх заступників на небі, які будуть захищати його. Таїнство Хрещення – це в першу чергу народження дитини для Бога, їх єднання.

Чому Бог не дає дітей?

Сьогодні все більше пар мають проблеми зі здоров’ям. Поряд з медичними недугами, церква радить задуматися про своє духовне життя. Адже ці два аспекти тісно взаємодіють між собою.

Молитва про народження дитини при безплідді – це етап прийняття надісланої небесами долі. Головне в такій справі – не втрачати надію. Якщо чоловікам не вдається зачати дитину, може, Всевишній приготував для них іншу місію. Призначенням цієї пари може бути подвиг, на який здатен не кожен. Наприклад, можливо, покликання цих подружжя стати батьками знедоленого дитя, того, від якого відмовилися.

Однак у будь-якому випадку зневірятися не варто, Бог завжди вас почує!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here