Потрібна віза на Кіпр

Мрієте насолодитися прекрасними пейзажами «райського містечка» і зануритися в тепле Середземне море? Немає проблем! Збирайте валізи і вирушайте на острів Кіпр. А які документи необхідно підготувати для поїздки, ми розповімо в цій статті.

1) Геополітика

Кіпр – один з найбільш заселених островів Середземномор’я. Історично так склалося, що його територія розділилася між кількома державами. Південь острова знаходиться під владою Кіпрської держави, північна частина – під турецьким впливом, а місця Акротірі і Декелія є володіннями Сполученого Королівства Великобританії. Виходячи з того, яку область планується поїздка, умови документального оформлення для в’їзду істотно розрізняються. Приміром, щоб відпочити в північній частині Кіпру, візу оформляти не потрібно. Туристу всього лише знадобиться поставити безкоштовний «в’їзний штамп» при в’їзді в курортну зону. А ось для поїздки в південну частину острова умови документального оформлення зовсім інші. Про це і поговоримо більш докладно.

2) Різновиди візи

Для того щоб потрапити на південний берег Кіпру, необхідно мати один із таких документів:

  • Раніше оформлену шенгенську візу (категорії «С» на кілька виїздів);
  • Про-Візу;
  • Національну візу Кіпру.
  • Важливо: останні два варіанти не дають можливості поїхати в інші країни Євросоюзу. Ці документи дійсні тільки для відвідин Республіки Кіпр.

    Більш детальну інформацію можна знайти на офіційному сайті посольства Кіпру в РФ.

    3) Національна віза

    Як правило, цей документ оформляється для туристичних, ділових та гостьових цілей. Його можна зробити через свого туристичного агента або самостійно, звернувшись до посольства Кіпру в Росії. У будь-якому випадку вам знадобиться такий пакет документації:

    • оригінал і копія закордонного паспорта (строком видачі не більше 3 місяців тому і мінімум з однією чистою сторінкою);
    • заповнений бланк анкети на виїзд (її можна підготувати заздалегідь або оформити на місці);
    • паспорт громадянина РФ (копія);
    • два кольорових фото розміром 3 на 4»;
    • документ, що підтверджує бронювання готелю на території острова (з печаткою турагента або офіційного посередника);
    • копія нотаріально завіреного листи з інформацією про прийняття відповідальності за туриста (для гостьового дозволу);
    • копія паспорта приймаючої сторони (для гостьового дозволу);
    • документ, що підтверджує фінансову стабільність туриста (лист від роботодавця або банківська довідка);
    • довіреність-згода від батьків на вивіз дитини;
    • оригінал і скан-копія свідоцтва про народження дитини (при необхідності).

    Важливо: для неповнолітніх дітей робиться окрема віза.

    Оформлення такого дозволу для росіян є безкоштовним. Особам з іншим громадянством доведеться заплатити консульський збір у розмірі 20 євро. Як правило, отримання візи займає 1-2 дні. Проте в «гарячий сезон» процес може затягнутися на тиждень.

    Скачайте у нас на порталі:

  • Приблизний бланк заяви для отримання національної візи на Кіпр;
  • Приблизний зразок заповненої заяви для отримання національної кіпрської візи;
  • Приблизний бланк листа-запрошення на Кіпр (для гостьового дозволу);
  • Приблизний зразок заповненого запрошення для гостьового дозволу на Кіпр;
  • Контактна інформація та адресу посольства для оформлення візи на Кіпр.
  • 4) Про-Віза

    На сьогоднішній день такий вид дозволу є найбільш популярним. Основні його переваги:

    • дистанційний режим оформлення;
    • швидкий відповідь від консульства;
    • відсутність плати за отримання документа;
    • немає необхідності в підтвердженні фінансової стабільності, гостьовий цілі і заброньованого місця в готелі.

    Для отримання туристичної Про-Візи на Кіпр необхідно виконати ряд дій:

  • Завантажити бланк анкети на порталі посольства Кіпру або у нас на сайті (нижче).
  • Заповнити цей документ на англійській мові. Там необхідно вказати:
    • ПІБ туриста (аналогічно даними закордонного паспорта);
    • громадянство;
    • дату народження;
    • ПІБ батьків;
    • дані про місце роботи (назва компанії, її адресу та контактний номер телефону);
    • реквізити внутрішнього паспорта;
    • інформацію про перебування на острові із зазначенням адреси.
  • Зберегти анкету з певною назвою – ваше ім’я та прізвище (латиницею).
  • Направити її електронним листом за адресою provisamoscow@mfa.gov.cy.
  • Якщо запит був зроблений до обіду поточного дня, відповідь вам прийде протягом кількох годин. Вкладений документ з роздільною здатністю необхідно роздрукувати та надати співробітникам митниці по прибуттю в Кіпр. Термін дії Про-Візи становить 3 місяці.

    Скачайте прямо зараз:

    • Приблизний бланк анкети для оформлення Про-Візи на Кіпр в Москві;
    • Приблизний бланк анкети для оформлення Про-Візи на Кіпр в Санкт-Петербурзі;
    • Приблизний зразок заповнення анкети для отримання Про-Візи на Кіпр;
    • Зразок оформленої Про-Візи на Кіпр.

    Для того щоб відпочити на «райському острові», необов’язково отримувати шенгенську дозвіл або платну візу консульства. Досить зробити електронну Про-Візу, яку ви оформите без особливих зусиль і зайвої витрати коштів, ознайомившись з нашою статтею.


     

     

    Related posts

     
     

    Leave a Reply

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    http://poradumo.com.ua/103625-potribna-viza-na-kipr/