Амазонський вінценосний мухоїд (лат. Onychorhynchus coronatus coronatus)

0
969

По берегах ріки Амазонки, в густих лісах Бразилії, Болівії, Еквадору і Перу живе пташка, всім своїм виглядом нагадує про те, що і в лісових заростях є місце святу.

flickr/Andrew Snyder

Амазонський вінценосний мухоїд (лат. Onychorhynchus coronatus coronatus) – щасливий власник розкішної корони з пір’я, різнобарвним віялом розкривається в найважливіші моменти його життя, як карнавальне вбрання.

flickr/jmittermeier

Найчастіше ця середніх розмірів коричнево-руда пташка сидить на гілках дерев, ближче до крон, і клює повзаючих туди-сюди жучків. Час від часу вона точними рухами широкого дзьоба ловить пролітають повз комах прямо в повітрі, особливо їй до душі всілякі мухи. У повсякденному житті шикарна корона амазонського вінценосного мухоїда майже не помітна, все пір’я складені і звисають на потилиці.

 

flickr/Andrew Snyder

Початок шлюбного сезону – гарна можливість показати себе у всій красі. У боротьбі за самку або відстоюючи територію перед суперниками, самці амазонського вінценосного мухоїда розгортають свої віяла-корони, гордо демонструючи червоні, блакитні і чорні пір’я. Самки теж не залишилися без переливаються на сонці корон, тільки на місці червоних пір’я у них жовті.

flickr/Don Filipiak

Дрібні, які виростають до 16 см самки амазонського вінценосного мухоїда поодинці споруджують величезні двометрові гнізда, що звисають над зеленим струмком. Щоб захистити потомство від хижаків, майбутні мами підвішують гнізда до міцної гілки на висоті від двох до шести метрів над водою. Відклавши два яйця, вони самі їх висиджують і самі ж добувають корм для вилупилися пташенят.

 

 

 

Загрузка...

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here