У будь-який час року, за винятком зими, біля горобини або черемхи, можна побачити вертких любителів поласувати ягідками – дроздов.

Пізньої осені пернаті збираються покидати свої рідні місця, але не тому, що бояться похолодання (вони непогано можуть переносити морози), а тому, що не можуть забезпечити собі прожитку ягодами, тому птахи змушені шукати собі місця зимівель, багаті кормом.

Дрозд поширений повсюдно на європейських, азіатських і американських землях. Перечікують закінчення зими вони, як правило, у північній частині Африки, Азії або на південно-заході Європи.

Летіти на зимівлю в південному напрямку відправляються не всі види, а тільки північні представники, при цьому вони групуються в гігантські галасливі зграї. Що цікаво, птахи зазвичай живуть парами, але на час перельоту воліють створювати зграї, які відразу ж розпадаються, варто пернатим досягти кінцевої точки призначення.

В неволі дрозди – частіше чорний та співочий – чудово адаптуються і воліють вольєрне утримання. Вони дуже люблять жити на засклених балконах квартир до найбільш сильних морозів.

 

Дрозди взимку перестають співати і змінюються зовні: оперення ущільнюється і стає густішим, причому їм настільки тепло і комфортно, що вони можуть купатися навіть при мінусовій температурі, особливо якщо часто ставити їм свіжу воду, а замерзлу – прибирати.

У багатьох птах вже перед приходом весни починають посилено випадати пір’я, та так, що птахи залишаються майже голими. Це свідчить про недоліку сонячної інсоляції і різноманітності корму.

Іноді для відновлення оперення досить дати пернатим звичайного чорнозему, який вони взимку жадібно поїдають. Також корисно забезпечити птахів додатковими ємностями для купання, щоб любителі чистоти частіше плескалися.

Спів дроздов зачаровує, а психологи впевнені, що воно вкрай корисно для здоров’я жителів мегалополісів, які постійно поспішають і часто відчувають стреси.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here