Які алкогольні напої не містять глютену

0
74

Організми деяких людей неспроможні засвоювати клейковину – білок, що міститься в зернових культурах. Сліди речовини зберігаються в продуктах, спиртних напоях після виготовлення. Тим, хто має вроджену чи набуту непереносимість, необхідно вибирати безпечний алкоголь без глютену (клейковини).

Пиво

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

У США продукти і напої, виготовлені без додавання пшениці, жита чи ячменю, повинні маркуватися, багато сортів позначаються спеціальним символом. Європейські компанії при виробництві використовують ферменти, що розщеплюють білок, а на пляшці вказують, що глютен в пиві відсутній.

Лікер

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Дистильовані міцні напої виготовляються без клейковини, спирти технічно теж не мають її в складі. При целіакії – непереносимості організмом цієї речовини – проблем з вживанням лікеру або бренді не виникає, хоча іноді можуть виявитися побічні ефекти.

Сидр

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Виготовлений з яблук або інших фруктів, тому його можна віднести до списку алкоголю без глютену. Сидр безпечний для тих, хто має непереносимість або підвищена чутливість до зернових. Важливо завжди читати етикетки, тому що деякі виробники при виготовленні використовують ячмінь.

Вино

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Всі види спиртного безпечні, в тому числі портвейн. При виготовленні не використовують зернові культури – про це сказано на етикетці. Спеціального маркування для такого алкоголю немає, але він безпечний для людей з непереносимістю.

Джин

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Багато видів міцністю від 37,5% виготовляються з додаванням зернових, тому клейковина в них присутня. Речовини у кінцевому дистильованому продукті немає, але і спеціального маркування для нього теж. При непереносимості джин можна пити, не боячись виникнення побічних ефектів.

Ром

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Дистильовані види не містять білка, але вони не позначені належним чином, тому необхідно читати склад. Остерігайтеся готових сумішей для приготування міцного рому, що включають зернові ароматизатори.

Саке

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Для приготування використовується рис, ферменти коджі, вироблені з ячменю. Після ферментації та інших процесів білка не залишається, так що саке безпечно пити при алергії на речовину.

Текіла

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

При виробництві використовують агаву – багаторічну безстебельну рослину, яка не містить білок. Безглютеновий алкоголь на основі компонента дистиляту, так що дозволений до вживання при різних видах хвороби.

Горілка

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

 

Спиртне виготовляють з картоплі та інших інгредієнтів. Глютен в горілці відсутній, про що повідомляє напис на пляшці. Рідко сліди можуть залишатися, тому завжди необхідно читати склад, щоб запобігти наслідки – розлад травлення, алергію.

Віскі

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Майже всі сорти на момент виготовлення містять речовину, тому що їх роблять із зернових – вівса, кукурудзи, рису. Кінцевий продукт після ретельного очищення не має білка. Одні люди з целіакію намагаються уникати віскі, а інші часто п’ють його, не помічаючи наслідків.

Винні напої

Какие алкогольные напитки не содержат глютена

Більшість з них виготовляють з ячмінних продуктів. Існує і алкоголь без глютену, але будьте уважні: солодові різновиди можуть його мати. Якщо у вас целіакія, зверніть увагу на вермут, «Єгермейстер», шампанське, бренді.

Відео

Джерело

 

 

Загрузка...

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here