Яструб: харчування у природі

Яструб — це хижий птах, що відноситься до підродини яструбиний. В цілому всіх птахів, які відносяться до підродини яструбиних, називають яструбами. Цей вид хижих птахів досить поширений на всіх континентах і знайшов своє місце в практично всіх екологічних нішах, виключаючи самі холодні і високогірні місцевості планети. Ареал проживання яструбів простирається від північних широт до Вест-Індії.

У світі існує кілька різновидів яструбів, схожих між собою зовнішнім виглядом. Улюбленими місцями проживання яструбів є лісостепові масиви. Найпоширенішими ястребиными в північних широтах є яструб-тетерев’ятник і яструб-перепелятник.

Як правило, доросла яструб незалежно від виду має темно-коричневу і чорно-сіре забарвлення, а молоді птахи мають коричнево-сірий окрас.

Широке поширення яструби отримали завдяки достатку їжі, придатної для цих птахів. Яструби полюють на будь-яку дрібно здобич, і в раціон харчування входять невеликі змії, птахи, дрібні гризуни, ссавці, комахи, личинки і так далі.

Завдяки будові тіла, яке відрізняється прекрасними аеродинамічним показниками, а також трохи зігнутій формі крил і подовженому хвоста яструби підстерігають свою здобич, ширяючи в небі або перебуваючи в засідці на дереві. У відповідний момент птах блискавично кидається вниз, заставая свою здобич зненацька.

Напевно, немає більш граціозною хижої птиці, ніж яструб. Харчування і сезонні зміни часто змушують яструбів долати великі відстані, але, як ні дивно, вони витрачають мінімум енергії, так як форма крил дозволяє ширяти в повітрі без зайвих рухів.

Коли яструб знаходить їжу, він не може повторно полювати кілька днів, так як у цих хижих птахів є спеціальна «сумка», розташована між ротом і шлунком, де зберігається їжа.Яструби мають масу пристосувань для активного полювання: ідеальний зір, чіпкі пазурі і загострений дзьоб — це дає їм можливість виживати і пристосовуватися практично до будь-яких умов існування.

 

 

Related posts

 
 

1 Comment

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/30097-yastrub-harchuvannya-u-prirodi/