Лебеді у природі

0
2185

Протягом багатьох століть людина не перестає захоплюватися красою, граціозністю і величністю лебедів. Ці витончені птиці славляться своєю надзвичайною відданістю партнеру.

Лебідь – найбільша з усіх водоплавних птахів, належить до загону гусеподібных сімейства качиних. Витонченості птиці надає довга тонка шия, ніжне пишне оперення тіла, розміреність і плавність рухів під час плавання. Забарвлення лебедя може бути різною, в залежності від виду – від білосніжного до вугільно-чорної.

Орнітологи виділяють 6 різновидів лебедів, а найбільш поширеним вважається лебідь-кликун. Цей вид зустрічається на всій території Євразії.

Існують чорні, чорношию, тундрові, малі лебеді, лебідь-шипун, лебідь-трубач, що живуть на різних материках. Види птахів відрізняються зовнішніми ознаками, ареалом проживання та іншими особливостями. Маса тіла дорослої особини може становити від 5 до 13 кг, а розмах крил сягає до двох метрів.

Лебеді в природі живуть на безлюдних водоймах, зарослих очеретом або очеретом. Птахи відлітають у теплі країни на час зими, а навесні повертаються додому. Гнізда сімейних пар розташовуються в заростях, а потомство з’являється в середині літа. Пташенята вилуплюються оперенными і можуть добувати собі їжу.

 

Ці птахи воліють знаходитися на поверхні води, на сушу виходять рідко. Дикі лебеді дуже обережні, воліють селитися в спокійних місцях, подалі від людей. Тікаючи від переслідування, птах розвиває пристойну швидкість. Зрідка змахуючи крилами, лебідь піднімається над поверхнею і розбігається, човгаючи ногами по воді. Під час польоту в повітрі птиця витягує шию і «важко» махає крилами, іноді видає характерні звуки.

В деяких місцях можна зустріти лебедів неподалік від місця проживання людей, це означає, що тут до птахів ставляться шанобливо, не лякають і підгодовують тварин.

 

 

Загрузка...

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here