Дитинча верблюда

0
1116

Верблюд – це вельми незвичайне тварина, дивлячись на якого в голові відразу виникає купа питань. Адже це так дивно, що він може таке тривалий час обходитися без води, при цьому харчуючись травою і колючками, абсолютно не придатними для інших тварин.

Короткий опис видів

В природі існує два види верблюдів – бактрианы(двогорбі) і дромадеры(одногорбые. Вони дещо відрізняються один від одного, але в цілому, ведуть однаковий спосіб життя. Обох верблюдів чоловік встиг приручити, але все ж в деяких місцях ще залишилися дикі бактрианы.

Гон у верблюдів

Верблюд пустелі, як і всі інші тварини, парується в певний період. Цей період припадає на осінь. Перед злучкою самці стають агресивними і небезпечними, і навіть можуть завдати шкоди людині. Після спарювання з самкою, верблюд її покидає й знаходить собі нову.

Вагітність та пологи

Вагітність триває 13 місяців у одногорбих особин і 14 місяців у двогорбих. Самка приносить потомство один раз у два роки, як правило, це один верблюденя. Бували випадки, коли на світ з’являлося відразу два малюка, але це велика рідкість. В основному така вагітність закінчується викиднем.

Дитинча верблюда

Дитинча верблюда при народженні важить в середньому близько 35 кг і має зріст 90 див. Через дві години він уже готовий слідувати за матір’ю. Лактація у самки триває близько 1,5 року, хоча період годування становить набагато менше – 6 міс.

 

Як це не дивно, але одногорбые верблюжата, що з’явилися на світло, значно більше двогорбих. Часто буває так, що плід важить надто багато і людині доводиться допомагати самиці при пологах.

Турбота про потомство

У двогорбих верблюдів дуже добре виражена турбота про своє потомство, хоча деякі особини все ж відмовляються годувати своїх малят. Верблюжата триматися з матерями досить довгий час, аж до настання статевої зрілості. За її настанню самці покидют самок і утворюють власні стада, а самки все ще залишаються з матерями.

 

 

Загрузка...

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here