Гідролат — що це таке? Гідролат троянди, лаванди, волошки в домашніх умовах

Дуже часто можна почути питання:» Гідролат – що це таке?» Дана тема з’явилася не випадково, так як для багатьох цей термін є незрозумілим. Крім того, існує поширена думка про те, що гідролати – це всього лише квіткова вода. Насправді гидрозоль – це продукт, отриманий в процесі дистиляції під час виробництва ефірних олій. Гидрозоль як виробляють на спеціальних виробництвах, так і в домашніх умовах.

Властивості продукту

Говорячи про властивості гідролатів, слід зазначити, що кожен продукт індивідуальний по-своєму. Характеристики субпродукту схожі з властивостями ефірних масел, що дозволяє використовувати гидрозоль в сфері косметології, ароматерапії. Вони практично не мають протипоказань до застосування, що робить їх універсальним речовиною для будь-якого типу шкіри. Завдяки позитивному впливу речовин, що входять до складу продукту, вдається зняти запалення, почервоніння шкіри, зменшуються лущення і сухість. Крім того, гідролати сприяють тонізації шкіри. Вони звужують розширені пори і нормалізують роботу сальних залоз. Тому, говорячи про гідролат (що це таке, ми вже знаємо), слід зазначити, що це справжній подарунок для жінок, що піклуються про свою шкіру.

Як підібрати гідролат?

На сьогоднішній день даний продукт виробляють численні компанії, які, на жаль, при дистиляції порушують основні правила його отримання. Це стає причиною того, що за суттєву ціну продають звичайну квіткову воду, позбавлену корисних якостей.

Щоб не стати жертвою підробки, рекомендується набувати гидрозоль в сертифікованих організаціях, аптеках або у дистриб’юторів відомих заводів-виробників. Або зробити гідролат своїми руками. Виробництво продукту не вимагає великих фінансових вкладень і особливих навичок, тому доступно кожному.

Способи застосування

В косметології, а також у медицині, велике поширення на сучасному етапі отримали гідролати. Відгуки про жінок даному субпродукте лише позитивні. Це обумовлено не тільки прекрасними властивостями речовини, але і численними способами застосування:

  • Гідролати можуть виступати в якості освіжаючого спрею. Рекомендується використовувати під час далеких поїздок. Рідина надає тонізуючу і освіжаючу дію на шкіру. Для цього досить додати невелику кількість гідролата в пульверизатор і нанести на шкіру обличчя і тіла.
  • Це чудовий лікарський засіб. Крім перерахованих властивостей продукту (тонізація шкіри, нормалізація роботи сальних залоз і т. д), гідролати надають загоює вплив на рани, подряпини і інші механічні пошкодження епідермісу. Гідролат лаванди рекомендується застосовувати при акне, при облисінні і роздратуванні шкірних покривів. Гидрозоль з меліси дозволить зменшити виразки від герпесу.
  • Це засіб від застуди і грипу. В даному випадку основними діючими компонентами виступають шавлія і ялиця. Невелика кількість гідролата додається в інгалятор. Завдяки впливу продукту на організм людини поліпшується дихання за рахунок зняття набряку носових пазух, підвищується місцевий імунітет. Рекомендується використовувати гідролати в офісах, в місцях великого скупчення людей, зрошуючи речовиною приміщення.
  • Гідролат – що це таке? Це унікальний засіб, що дозволяє зменшити запалення ясен, усунути кровотечі. Вони освіжають дихання, сприяють зменшенню інфекції в горлі при ангіні.
  • Це ліки від хвороб сечостатевих. Сидячі ванни з розведеним у воді гідролатом в кількості 100 мл дозволяють полегшити стан хворого при циститі, геморої або при розвитку інфекційних захворювань сечостатевої системи.
  • Гідролати – це дивовижне косметичний засіб. Їх можна використовувати як складову частину тоніків, скрабів та масок для будь-якого типу шкіри і волосся. Для цього досить додати невелику кількість речовини в основну масу кошти, після чого нанести на проблемні ділянки шкіри.

Гідролат лаванди

Лаванда – рослина, яка має прекрасні антисептичні і загоюючими властивостями. Гідролат з лаванди надає регенеруючу дію, тому рекомендується застосовувати засіб для пошкодженого або чутливої шкіри. При нанесенні лавандового води на шкіру вдається уникнути обвітрювання, зневоднення дерми при зміні клімату, при тривалому перебуванні на відкритому сонці.

Гідролат з лаванди живить шкіру, зволожує її і тонізує, надає заспокійливу дію при укусах комах. Речовина знімає головний біль, а також надає розслабляючу дію на людину, сприяє глибокому і міцному сну.

Гідролат троянди

Гідролат, приготований з пелюсток троянди, більшою мірою використовується в косметології. Дана речовина надає заспокійливу і тонізуючу дію на шкіру, зменшує пігментацію, усуває інволюційні зміни. Гідролат троянди, використовуваний для приготування компресів, дозволяє зняти набряклість очей, усунути синці та мішки під очима. Шкіра стає м’якою і шовковистою, гладкою і приємною на дотик.

Гідролат з волошки

Продукт містить стовідсотковий дистилят з квітів синьої волошки. Продукт може використовуватися в різноманітних сферах, починаючи з косметології і закінчуючи офтальмологією. Гідролат волошки ідеально підходить для догляду за очима, а також областю навколо них. Зокрема, дистилят дозволяє зменшити набряки і запалення навколо очей, знімає потемніння і пігментні плями. Зволожує шкіру, насичує її живильними речовинами і зменшує сухість та лущення епідермісу. Гідролати волошки і троянди повністю рівноцінні за своїм якостям. Дистилят має ніжний аромат василька, який не викликає роздратування або алергії. Після нанесення на шкіру, ви відчуєте легкий ефект прохолоди, який дозволяє освіжитись у спекотний період часу.

Гідролат волошки знімає напругу очей, ідеально підходить для людей, що носять контактні лінзи. Усуває почервоніння, а також зволожує оболонку очей. Рекомендується використовувати людям, робота яких пов’язана з комп’ютерною технікою.

Гідролат ромашки

Зробити гідролат в домашніх умовах простіше всього з ромашки. Цю траву можна придбати в будь-якій аптеці за низькою вартістю. Крім того, ромашка являє собою одне з найбільш цілющих рослин, яке використовується як у традиційній, так і в нетрадиційній медицині.

Гідролат у домашніх умовах можна застосовувати в різних сферах. Зокрема, ромашка володіє загоюючою властивістю, сприяючи швидкому заростанню ран і подряпин, зменшує запалення та знижує ризики розвитку гнійної інфекції. Ромашка може використовуватися при кровоточивості і запаленні ясен, для усунення сухості шкіри і зняття роздратування.

Гідролат ялиці

Розповідаючи про гідролат (що це таке, як використовувати) слід особливу увагу приділити ялиці як одного з основних компонентів, застосовуваних для виготовлення дистиляту. Продукт не містить у своєму складі штучних речовин, консервантів і спирту. Виходить за рахунок пароводной дистиляції ялиці.

Ялиця являє собою натуральний засіб, що надає лікувальну дію при захворюваннях шкіри, дихальної системи. Крім того, гідролат виступає як природна речовина, що сприяє підвищенню імунітету. Ялиця має антибактеріальну, ранозагоювальну і протизапальну дію. Ідеально підходить людям, які страждають акне і постакне. Надає позитивний цілющий вплив при герпесі та псоріазі.

Гідролат розмарину

Одним з найбільш корисних речовин для догляду за волоссям вважається розмарин, який вирощується на Кримських плантаціях. При митті голови з допомогою гідролата вдається усунути лупа, зняти подразнення шкіри, поліпшити кровообіг. Волосся стають м’якими, шовковистим і густими. Структура локонів поліпшується, усуваються ламкість і посічені кінці. Посилюється ріст волосся, а також зменшується їх випадання.

Гідролат з полину

Полин – степова рослина, аромат якого можна дізнатися з тисячі. Незважаючи на те, що аромат полину гіркуватий, гідролат має ніжний і п’янкий запах. Крім того, полин володіє цілим спектром цілющих властивостей, може використовуватися в якості додаткового речовини для тоніка, скрабу або маски для шкіри обличчя та зони декольте.

Гідролат полину дозволяє надати укладанні волосся стійкість. Розпорошуючи невелика кількість речовини на пасма, вдається зафіксувати зачіску, при цьому не склеївши локони, що вигідно виділяє його на тлі звичних лаків і мусів. Волосся наповнюються ніжним ароматом польових квітів.

Гідролат меліси

Не менш поширеним компонентом для виготовлення дистиляту вважається меліса. Дана речовина надає позитивний вплив на шкіру обличчя і тіла. Рекомендується застосовувати для в’ялої шкіри, якій властивий целюліт. Завдяки постійному впливу меліса нормалізує роботу сальних і потових залоз.

Шкіра при використанні тоніка, крему або маски стає ніжною і м’якою. Зникає характерний для жирного типу шкіри блиск. Особа стає матовим, бархатистим і приємним на дотик. Рекомендується використовувати в якості тоніка, примочок і компресів.

Гідролати – це не просто ефірні масла або квіткова вода, а справжній скарб для будь-якої жінки. Завдяки цілющим впливів вдається усунути численні проблеми шкіри, волосся, а також підвищити імунітет. Гідролати – повністю натуральні речовини, завдяки чому використовувати продукт можуть всі без винятку.

 

 

Related posts

 
 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/76796-gidrolat-sho-ce-take-gidrolat-troiandi-lavandi-voloshki-v-domashnih-ymovah/