Віза в Бельгію

Виза в Бельгию

Невелика за площею західноєвропейська країна Бельгія виявляється привабливою для мільйонів туристів щорічно. Багата історія, чудові архітектурні пам’ятники Середньовіччя і найцікавіші музеї роблять держава привабливим для туристів зі всього світу. Крім того, в столиці Бельгії – Брюсселі – розташовуються головні офіси Євросоюзу, НАТО, Бенілюксу. Якщо ви маєте намір відвідати країну, ми розповімо, чи потрібна віза в Бельгію. Не оминемо і тему про те, як її, при необхідності, отримати.

Потрібна віза в Бельгії?

Не секрет, що Бельгія входить в зону країн Шенгенського договору, а тому потребує для перетину кордонів спеціальний дозвільний документ. Це стосується країн СНД, у тому числі Російську Федерацію. Таким чином, для відвідування Бельгії потрібна шенгенська віза, яка дозволить відвідати не тільки початковий пункт вашого турне, але і багато інші країни – Італію, Німеччину, Нідерланди, Францію, Угорщину і т. д.

Як оформити візу в Бельгію самостійно?

Щоб отримати цей пропускний документ, що вам потрібно звернутися в посольство в столиці або ж в один з консульських відділів Бельгії, які, як правило, розташовуються у великих містах.

Подаються документи в залежності від мети поїздки на одну з категорій шенген-візи. Віза категорії С, яка оформляється для нетривалих поїздок (наприклад, відпочинок, ділові виїзди, відвідування друзів, родичів), видається на 90 днів, причому лише протягом шести місяців. У тому випадку, якщо в Бельгію ви прямуєте через навчання, роботи, укладення шлюбу, возз’єднання сім’ї, то слід оформляти довгострокову візу категорії D.

Для візи категорії С потрібно приготувати наступні документи:

 

  • Закордонний паспорт. При цьому він повинен діяти мінімум 3 місяці і мати 1 лист, нештампованный з обох сторін. Так само слід надати та ксерокопії сторінок паспорта.
  • Діючі закордонні паспорти. Вони потрібні у тому випадку, якщо шенгенську візу в них вже оформляли. Не забудьте і про копіях.
  • Копії паспорта.
  • Анкета, що дає особисту інформацію про заявника (ПІБ, дату і країну народження, громадянство, сімейний стан), мети і тривалості поїздки. Документ, який заповнюється на французькою, голландською або англійською мовою, підписує заявник.
  • Фотографії. Їх роблять кольоровими у кількості 2 штук розміром 3,5х4,5 см, на світлому фоні.
  • Різні підтверджуючі документи та їх копії: броні номера в готелі, авіаквитків, довідки з роботи про фінансові можливості (наприклад, довідка про зарплату, виписка з банківського рахунку). Для ділової поїздки надається запрошення від бельгійської організації на фірмовому бланку. Для поїздки до родичів слід надати підтверджують родинні документи.
  • Медичний поліс, що покриває мінімум 30 тисяч євро.

 

Якщо говорити про те, які документи потрібні для довготривалої візи до Бельгії, то крім перерахованих вище, слід надати:

 

  • Для навчання в країні: документ, що підтверджує отримання стипендії; свідоцтво про зарахування до ВНЗ; дійсна протягом півроку медична довідка, отримана в медичному центрі, що має акредитацію в посольстві Бельгії.
  • Для роботи в країні: Виза в Бельгиюмедична довідка, дозвіл на працю типу B або професійна карта, довідка про відсутність судимості.

 

Як отримати візу в Бельгію самостійно?

Підготовлений пакет документів необхідно подати до візового відділу консульства Бельгії. Причому робити це слід особисто заявнику.

Документи на отримання пропускного документа в Бельгію, як правило, розглядаються протягом мінімум 10 робочих днів. Візовий збір обійдеться в 35 євро за короткострокову візу. Оформлення довгострокової візи буде коштувати заявнику в 180 євро.

 

Related posts

 
 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/56500-viza-v-belgiu/