Південний морський котик

0
2784

 

 

Класифікація морських котиків включає два великих роду — розрізняють північних морських котиків і південних морських котиків. У двох родах об’єднані 8 (за деякими версіями — 9) видів дивного морського ссавця.

Всі морські котики — хижаки, активно добувають собі їжу у відкритому морі.

Морський котик — морський ссавець, споріднене вухатим тюленів. Завдяки статевою диморфизму спостерігач зможе без праці визначити, якої статі і віку тварина знаходиться перед ним. Самці значно перевищують самок за розмірами і масою.

Дорослий самець-сікач може доростати до двометрової довжини. Вага тварини при цьому цілком здатний досягати трьох центнерів. Більшість самців важить від 130 до 200 кг, вони рідко переростають 150 див. Самочки виглядають досить крихкими на тлі котиків-самців. Маса тіла самки морського котика — від 25 до 40 кг, довжина — трохи більше метра.

До роду південних морських котиків належать 8 видів цього ластоногого тварини. В цілому представники обох пологів дуже схожі, від північних морських котиків південні відрізняються незначно.

Південний морський котик дещо більшим, хутро південних морських котиків коричнево-бурий, світло-коричневий (залежно від виду). У самців південних морських котиків чітко виділяється густа чорна грива, утворена з довгих остьового волосся.

Основну термоізоляційну функцію у представників південних морських котиків бере на себе потужний шар підшкірного жиру — хутро у ластоногих, що належать до цього роду, значно поступається за своїми якостями густому щільному хутрі з пишним розвиненим підшерстям північних котиків.

Оскільки молоді особини і південних і північних морських котиків «одягнені» в практично однакові бурі або чорні шубки, тварин можна розрізнити за формою морди. У південних морських котиків лицьова частина черепа дещо витягнута. Харчуються морські котики в основному рибою, можуть пообідати молюском, головоногим тваринам.

 
 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here