Африканський кистехвостий дикобраз (лат. Atherurus africanus)

Одні із самих великих гризунів «чорного континенту», африканські кистехвостые дикобрази (лат. Atherurus africanus) мешкають в лісистій місцевості на висоті трохи більше двох кілометрів. Своїм витягнутим тулубом довжиною від 35 до 60 см, закінчується довгим хвостом з пензликом на кінці, вони найбільше нагадують щурів-переростків, що важать близько трьох кілограмів.

В якості квартир африканські дикобрази вибирають вже готові, створені природою притулку — невеликі печери, розколи в каменях, стовбури повалених дерев. Вони не бояться тісноти, тому в кожній таке норі може пліч-о-пліч мешкати відразу вісім близьких родичів. З сім’ями, що живуть неподалік, африканські дикобрази намагаються підтримувати добросусідські відносини і навіть діляться їжею.

Їх п’ятипалі лапи забезпечені перетинками і гострими кігтями, тому, незважаючи на сухопутний спосіб життя, африканські дикобрази відмінно плавають і підіймаються по деревах.

На пошуки їжі вони відправляються по одинці, відчувають себе при цьому не дуже впевнено і намагаються швидше сховатися в норі. Ці дикобрази — вегетаріанці, меню яких багато всілякими корінням, бруньками, листками і фруктами, корою дерев. Зрідка їх можна застати за поїданням останків загиблих тварин.

Від своїх природних ворогів — хижаків, змій і сов — африканські кистехвостые дикобрази захищаються добре перевіреним способом. Щоб налякати кривдника, вони розпрямляють голки і починають голосно стукати пензликом хвоста, тупотіти ногами, створюючи цілу какофонію звуків, так нервують і відлякують хижаків.

 

Related posts

 
 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/30475-afrikanskiy-kistehvostiy-dikobraz-lat-atherurus-africanus/