Олень в Індії

На жаль, не всім відомо, що в Індії мешкає незвичайний вид оленів, який називається Аксіс. Цей олень є одним з найкрасивіших на Землі. Цілий рік його червонувата шерсть покрита дрібними білими цятками.

Зовні він дещо менше своїх родичів, висота дорослої тварини в холці становить від 75 до 95 см, а маса-від 75 до 100 кг. Як і всі олені, самці Аксису мають роги, довжиною до 75 див. Як вже говорилося, забарвлення тварин червонуватий, з білими плямами, шия і груди трохи світліше всього тіла. Завдяки своїй розфарбуванні, олень може майстерно ховатися серед заростей.

Розмноження

Статеве дозрівання у індійських оленів настає з однорічного віку у самок, і в чотири роки у самців. Шлюбний період може тривати цілий рік. Вагітність протікає від семи до 7, 5 місяців. На світло народжує один-два дитинча, рідше — три.

Спосіб життя

Олень в Індії живе в стаді, яке складається з двох-трьох самців, а всі решта самки з дитинчатами. Більшу частину свого часу тварини проводять на відкритій місцевості, або поблизу водойм. Нерідко можна зустріти Аксису поблизу населеного пункту, так як боязнь до людей у цих оленів зводиться до мінімуму.

Самці скидають роги набагато частіше, ніж будь-які інші види. Робити вони це можуть кілька разів на рік, але забарвлення шерсті при цьому не змінюється, олень круглий рік коричнево-червонуватого кольору.

Їжа

Живиться індійський олень травою, пагонами дерев і чагарників, а також різними плодами. Найчастіше пасеться на зорі і з настанням сутінків. Вдень, під час спеки воліє лежати в заростях, які створюють тінь. Так як олені є жуйними тваринами, Аксисы можуть годинами пережовувати траву, лежачи в ямці.

Індійський олень — незвичайне і дуже красиве тварина, яка на диво, практично, не боїться людини. За весь час Аксіс встиг заселити Індію, Шрі-Ланку, Таїланд, Пакистан, Бірму і Лаос.

 

Related posts

 
 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/30102-olen-v-indiyi/