Гідролізований кератин – ефективний засіб для пошкодженого волосся

Гідролізований кератин – це натуральний білок, який видобувають з козячої або овечої вовни. До його складу входять пептиди, поліпептиди і амінокислоти. Виглядає як засіб рідина жовтуватого кольору з характерним запахом. Що стосується його властивостей, то кератин добре розчиняється у воді, готових емульсіях, етанолі, але практично не змішується з жирами.

У амінокислотний склад гідролізованого кератину входить аспарагінова і глутамінова кислота, ізолейцин, лейцин, серин, тирозин, треонін,пролін, гістидин, цистин, лізин, гліцин, аргінін, аланін, валін і метіонін.


Особливості використання при догляді за волоссям

Кожен волосся практично на 90% складається з кератину – білка, який відрізняється міцністю і еластичністю. По міцності цей білок поступається лише емалі зубів.

Крім того, він є однією з складових епідермісу шкірних покривів, нігтів. На підставі волосся відбувається постійний поділ клітин, що продукуються це речовина.

Зовнішній шар волосини виконує захисну функцію і складається з ороговілих клітин, що містять кератин, які знаходять один на одного подібно черепиці, укладається на дах.

Коли ці ороговілі клітини щільно прилягають між собою, акуратно перекриваються, то волосся м’яким, блискучим і шовковистим.

Коли з яких-небудь причин (фізичним, хімічним) вони пошкоджуються, волосся стають ламкими, легко плутаються, втрачають блиск.

Саме в таких випадках і вдаються до використання вищевказаного кошти.

Гідролізований кератин у складі засоби для волосся дозволяє відновити пошкоджені ділянки і зробити поверхню гладкою. Чим рівніше поверхня ороговілого шару, тим краще відбивається світло, стає яскравіше блиск. Регулярне використання такого засобу дозволяє постійно підтримувати рівень білків у нормі. Крім того, кератин утримує вологу.

Варто відзначити, що даний препарат не впливає на товщину волосся і не випрямляє їх. Його високий молекулярний вага та плівкоутворюючі властивості сприяють тому, що відновлюється пошкоджена частина, «добудовується» до нормального, природного стану.

Показання до застосування

Засіб застосовують у наступних випадках:

  • В якості засобу профілактики випадіння волосся і порушення їх структури;
  • Негативні зміни в структурі та стані шкірних покривів волосистої частини голови після перукарських послуг (випрямлення, фарбування, хімічна завивка та інші заходи, що супроводжуються температурних і хімічних впливів, а також стрижка поганими ножицями);
  • Порушення метаболізму в організмі, коли з якихось причин спостерігається нестача або погане засвоєння вітамінів, амінокислот, мікро — і макроелементів, які потрібні для нормального формування і зростання;
  • Порушення структури волосся, які сильно помітні візуально – ламкість, перетин кінчиків, сильна сухість. Засоби, що включають в свій склад кератин, можуть істотно знизити вираженість цих явищ і в ряді випадків навіть повністю усунути такі. Активні компоненти таких коштів добре зволожують і відновлюють порушену структуру;
  • Негативний вплив навколишнього середовища (пр. пил, дим, морська вода, сонце). При тривалому перебуванні на сонці і під впливом високих температур відбувається висушування, а низькі температури, навпаки, вымораживают воду. І в першому, і в другому випадку кератин руйнується і виводиться волога;
  • Кондиціонер, усунення статичної напруги. Використання подібних речовин додає шовковистість, еластичність, слухняність і робить їх візуально об’ємніше;
  • Розшарування нігтьової пластини, порушення рельєфу, ламкість нігтів. Засіб здатне зміцнити нігті, зробити рівною їх поверхню, стимулювати зростання, а також захистити від негативного впливу навколишнього середовища.

Гідролізований кератин як засіб домашньої косметики

Це речовина, заповнюючи собою пошкоджені місця в структурі волосся, усувають дефіцит натуральних компонентів.

В результаті утворення захисних колоїдів, гідролізати кератину здатні вберегти від негативного впливу відновлюють і окислюють коштів (перманент і фарби/освітлювачі, відповідно).

Хороший ефект спостерігається при використанні комплексу засобів для регенерації та догляду. У результаті зберігається належний рівень зволоження.

Завдяки входить до складу кератину сірці ліквідуються запальні стани. Дана речовина успішно застосовується в шампунях і препаратах проти лупи. Варто відзначити, що кератин володіє відмінним пенообразующим властивістю, тому його використовують у виробництві будь-яких препаратів у формі піни (лаків, фарб, бальзамів, рідин для перманенту, засобів до та після гоління).

Гідролізований кератин, який можна придбати в аптеці, допоможе у домашньому догляді за нігтями.

Він відновлює їх пошкоджену структуру, що робить її міцною, твердою, запобігає розшарування й ламкість.

Дуже добре він себе зарекомендував в кондиціонерах для пошкоджених нігтів: жовтих, з пігментними аномаліями, пошкоджених, нігтів, що шаруються, тендітних, тонкого, ламкого, з сухим епідермісом. Часто його включають до складу препаратів, які маскирую нерівну поверхню нігтьової пластини і створюють нижній шар під емаль.

Косметичні продукти, які рекомендується змішувати з гідролізованим кератином:

  • Засоби для волосся і нігтів;
  • Кондиціонери й лаки для волосся;
  • Шампуні і препарати проти лупи;
  • Рідина після гоління і прийому ванни;
  • Для стилізації волосся;
  • Рідини для знебарвлення і перманенту;
  • Кошти у формі піни;
  • Регенеруючі кондиціонери;
  • Лаки для нігтів;
  • Креми для рук, нігтів і кутикули.

Як використовувати кератин

Рекомендоване дозування – до 5%. Додають його в готову емульсію або воду. Не можна нагрівати речовину! Застосовується в якості лікувального та профілактичного засобу для волосся і нігтів будь-якого типу, зокрема рекомендується при пошкодженні пасм.

Перед початком використання речовини проконсультуйтеся зі своїм трихологом або перукарем щодо дозування та правил застосування саме для вашого типу локонів!

 

Related posts

 
 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/293287-g-137/