Фільми з Джонні Деппом у головній ролі: список

Короткий зміст статті:

Кумир мільйонів жінок і зразок для наслідування для мільйонів чоловіків. Хто як не Джонні Депп гідний звання найсексуальнішого кіноактора сучасності? Цей пірат Голлівудських морів з легкістю втілює в життя самі різні образи і посміхається в камеру. Ходить безліч легенд про життя самого актора: його смаки, особистих відносинах, прихильності та захоплення. Яким був його шлях до слави й популярності? І чим знаменитий цей безжурний красень?

Біографія

Майбутній популярний актор народився в Оуенсборо, але потім його сім’я переїхала у Флориду. Відносини батька і матері були напруженими і закінчилися розлученням. Ця ситуація відклалася на несформованої психіки дитини. Також негативно вплинула на нього і смерть дідуся, з яким підліток був дуже близький. Другий чоловік матері, втім, став для Джонні «ідейним натхненником». І все ж алкоголь і сигарети здалися хлопцеві виходом із складної ситуації. Пізніше він спробував наркотики і поринув у світ ілюзій.

Але в житті юнака була одна пристрасть, яка не дала йому згаснути, — Депп обожнював музику. Мати подарувала йому гітару, а він сам навчився витягувати з неї приємні звуки. Незабаром хлопчина приєднався до місцевої групі і виступав з ними в різних барах. З навчанням у школі вся ця життя не дуже поєднувалася, тому юний Депп вирішив відмовитися від освіти. Він був упевнений, що рано чи пізно стане популярним виконавцем. Однак музична кар’єра в гору не йшла.

Переломний період його життя пов’язаний з Лорі Енн Еліссон. Двадцятип’ятирічна гримерка не тільки стала дружиною Джонні, але і познайомила того з актором Ніколасом Кейджем. Починаючому акторові в той момент було двадцять років. Він погодився поговорити з агентом Кейджа і досить швидко отримав роль у фільмі «Кошмар на вулиці В’язів». Але ні про яку акторській кар’єрі в той момент молодий чоловік і не думав. Він сподівався, що фільм допоможе розкрутити його групу. Вийшло все зовсім навпаки.

Шлюб з Лорі Енн тривав всього два роки, у 1985 пара розлучилася. До цього моменту розвалилася і група молодої людини. Музична кар’єра почала здаватися недосяжною мрією, а от акторська — відмінним шансом прославитися і заробити. Депп починає зніматися в маловідомих фільмах і навіть молодіжному серіалі, який приніс йому популярність і натовпи дівчат-фанаток. Друга доленосна зустріч Деппа сталася в середині вісімдесятих. Він познайомився з талановитим режисером Тімом Бертоном. Їх майбутній творчий тандем зміцнив славу і статус обох. Картини Бертона, в яких брав участь Депп, завжди тепло зустрічала як публіка, так і кінокритики. Саме з ролі Едварда у фільмі «Едвард Руки-ножиці» і почалася справжня серйозна кар’єра актора.

Успіх Деппа був помічений. Настав щасливий час і на особистому фронті — перспективний актор познайомився з ексцентричною актрисою Вайноною Райдер, союз з якою тривав до 1993 року. Вони були заручені, але до весілля справа так і не дійшла.

Популярність актора збільшувалася, з нею росли і гонорари. Він став співвласником нічного клубу, який приносив додатковий дохід. Незабаром в житті Деппа з’явилася нова прекрасна дівчина. Супермодель Кейт Мосс могла би закрутити голову будь-кому, але роман не призвів до серйозних стосунків і шлюбу. А ось Ванесса Параді змогла утримати чарівного актора в своїх мережах. Депп і Параді були разом з 1998 по 2011 рік. У них двоє дітей. Офіційно свої відносини знаменитості не оформляли, а про розрив заявили в 2012 році. Втім, до цього моменту журналісти вже задавалися питанням про відносини цих акторів, оскільки вони перестали відвідувати заходи разом.

Але основною причиною стала красуня Ембер Херд, яка знімалася у «Ромовому щоденнику» разом з Деппом. Відомий актор був зачарований нею. Роман закінчився пропозицією руки і серця в 2014 році. Щаслива наречена стала законною дружиною актора в 2015. Зараз Депп не тільки знімається в фільмах, але й сам виступає режисером і сценаристом. Цей талановитий актор заслужив зірку на алеї слави, безліч шанувальників і нагород.

Кращі фільми з Джонні Деппом

Справжній фанат, звичайно ж, подивиться всі фільми зі своїм улюбленим актором кілька разів. Але звичайній людині, для якого Депп не став єдиною зіркою гідної поклоніння, навряд чи припадуть до смаку відверто провальні або одноманітні роботи.

Так без яких фільмів можна обійтися, створюючи уявлення про творчість Деппа і його талант?

А на які варто витратити час?

Дивовижний і чарівний «Едвард Руки-ножиці» обов’язковий до перегляду. Він не тільки розкриє перед вами неограненний алмаз по імені Депп, але і пояснить, з чого почався тандем актора і режисера.

Любителі культових фільмів не зможуть пройти повз широко відомого у вузьких колах «Страх і ненависть в Лас-Вегасі». А вивчити популярний образ Капітана Джека Горобця допоможуть всі 4 частини «Піратів Карибського моря».

Відкриває романтичну і пристрасну натуру Деппа фільм «Шоколад», де партнеркою актора стає прекрасна Жюльєт Бінош.

Проникливий і динамічний «Кокаїн» покаже, наскільки добре може Джонні вникнути в роль, граючи реально існуючої людини.

А ось роль Барнабаса Коллінса порадує дивакуватістю та ексцентричністю. Фільм «Похмурі тіні» виглядає на одному диханні.

Справжній лиходій Суїні Тодд у його виконанні незабутній. А ось герой з фільму «Перевагу» поступово змінюється на очах глядачів і стає реальною загрозою для всього світу.

Обійти увагою «Сонну лощину» (ще один спільний проект з Бертоном) або «Мерця» (філософську притчу Джармуша) також не можна.

Любителі містики зможуть насолодитися фільмом «Дев’яті врата», а фанати історії про дівчинку по імені Аліса по достоїнству оцінять Деппа в ролі Божевільного Капелюшника.

Не варто забувати і про роботу актора в першому англомовному фільмі знаменитого Кустуріци, який наповнений неповторним духом свободи. «Арізонська мрія» заслуговує особливої уваги.

Повна фільмографія Джонні Деппа

  • 1984 Кошмар на вулиці В’язів
  • 1985 Приватний курорт
  • 1986 Жар
  • 1986 Взвод
  • 1987-1991 Джамп-стріт, 21
  • 1990 Едвард Руки-ножиці
  • 1990 Плакса
  • 1991 Фредді мертвий
  • 1993 Арізонська мрія
  • 1993 Що гризе Гілберта Грейпа
  • 1993 Бенні і Джун
  • 1994 Ед Вуд
  • 1995 В останній момент
  • 1995 Дон Жуан де Марко
  • 1995 Мрець
  • 1997 Сміливець
  • 1997 Донні Браско
  • 1998 Лос-Анджелес без карти
  • 1998 Страх і ненависть в Лас-Вегасі
  • 1999 Дружина астронавта
  • 1999 Сонна лощина
  • 1999 Дев’яті врата
  • 2000 Шоколад
  • 2000 Чоловік, який плакав
  • 2000 Поки не настане ніч
  • 2001 Кокаїн
  • 2001 З пекла
  • 2003 Одного разу в Мексиці
  • 2003 Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини
  • 2004 Розпусник
  • 2004 Вони одружилися, і у них було багато дітей
    2004 Таємне вікно
  • 2004 Чарівна країна
  • 2005 Труп нареченої
  • 2005 Чарлі і шоколадна фабрика
  • 2006 Пірати Карибського моря: Скриня мерця
  • 2007 Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт
  • 2007 Пірати Карибського моря: На краю світу
  • 2009 Воображаріум доктора Парнаса
  • 2009 Джонні Д.
  • 2010 Турист
  • 2010 Аліса в Країні чудес
  • 2011 Пірати Карибського моря: На дивних берегах
  • 2011 Такі різні близнюки
  • Ранго 2011
  • 2011 Ромовий щоденник
  • 2012 Мачо і ботан
  • 2012 Похмурі тіні
  • 2013 Самотній рейнджер
  • 2014 Перевагу
  • 2014 Чим далі в ліс
  • 2014 Бивень
  • 2015 Мордекай
  • 2015 Лондонські поля
  • 2015 Чорна меса

 

 

Related posts

 
 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/281014-f-40/