Олені в зимовому лісі

Олені здавна вважалися прекрасними тваринами, вони втілювали красу і благочестя, а також символізували багатство. Останнім часом полювання на цих тварин все більше і більше зростає, навіть не дивлячись на те, що багато видів занесені в «Червону Книгу».

Дикі олені зустрічаються в багатьох куточках землі. Це витончені і красиві тварини, які в своїй масі можуть досягати 200 і більше кілограм, залежно від пори року. Зростання північного оленя в холці сягає близько півтора метрів, а тіло завдовжки 2-2, 5 метрів.

Переваги

Величезною перевагою північних оленів є те, що роги носять, як самці, так і самки, але в останніх вони менш розвинені. Щорічно роги скидаються, як правило, це відбувається ближче до зими.

Місця проживання

Мешкає олень, як у рівнинній місцевості, так і в горах. Живе в тундрі, лісотундрі і хвойних лісах. Дикий північний олень — стадна тварина, яка постійно мігрує. Влітку міграції відбуваються ближче до півночі, а взимку на південь. Стадо може складатися з декількох десятків і доходити до декількох сотень особин.

Харчування оленя

Харчування північного оленя дуже різноманітно. У її раціон входять різноманітні гілки і листя дерев і чагарників, а також ягоди і трава. Улюбленим делікатесом оленів є гриби.

Олень взимку

Багато вважають, що взимку олень позбавляє себе більшості смакоти, але насправді це не так. У зимовий період ці тварини мігрують у пошуках кращого корму. Завдяки доброму нюху, олені можуть знаходити траву, яка знаходиться глибоко під снігом, але на її викопування у них іде багато сил, тому вони намагаються мігрувати в менш засніжені райони.

Олені в зимовому лісі можуть поласувати такими породами дерев, як дуб, сосна, осика, ясен, клен, липа та ін Не менш улюбленим ласощами є лишайники. Не відмовиться олень і від молодої свіжої зелені, яка знаходиться не глибоко під снігом. Суха ганчір’я також входить в їх раціон: белокопитнік, жовтець, осок, кропива, бузина тощо

В цілому, диких оленів не так вже й легко пережити зиму, і в цей період вони стають більш вразливими через брак сил , тому вони .можуть стати легкою здобиччю для вовка або будь-якого іншого хижака.

 

 

Related posts

 
 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

http://poradumo.com.ua/260242-o-49/