Як отримати візу в Італію

Італія приваблює туристів з усього світу своєю природною красою і величезною кількістю визначних пам’яток. Але щоб потрапити в це місце, необхідно для початку отримати шенгенську візу, як це заведено для країн-учасників Євросоюзу. Давайте розглянемо більш детально, як відбувається ця процедура.

1) Різновиди дозволу для в’їзду

Виділяють наступні види короткострокової шенгенської візи категорії «С» для відвідин Італії:

  • туристична або гостьова;
  • студентська;
  • медична;
  • бізнес-віза;
  • транспортна;
  • документ «Возз’єднання сім’ї».

Для подорожей по країні оформляється перший вид дозволу і, як правило, особливих проблем при цьому не виникає. Інші різновиди візи є приватним випадком – виходячи з конкретної ситуації та мети поїздки. Тут вже процес оформлення трохи ускладнюється – без посередників і приймаючої сторони не обійтися. Більш детальну інформацію по кожному типу дозволу можна знайти на офіційному сайті італійського консульства в РФ.

2) Віза для туризму

Отримати «шенген» для поїздки в Італію можна кількома способами:

  • через туроператора або посередника;
  • особисто звернувшись в один з візових центрів на території РФ.

Важливо: якщо у туриста немає прописки в Москві або Московської області, представниками інтересів в цьому випадку можуть виступати близькі родичі або нотаріально довірена особа. Звичайно ж, при собі потрібно мати документальне підтвердження.

Для того щоб потрапити в візовий центр, необхідно попередньо записатися на прийом по телефону або через офіційний інтернет-портал. Другий варіант – набагато зручніше, так як при поданні запиту автоматично формується анкета на оформлення «шенгену». На цьому сайті також можна скасувати запис, змінити дату прийому і переглянути результат заявки.

Перелік офіційних представництв на території РФ для оформлення візи в Італію дивіться тут.

3) Документальне оформлення

Щоб отримати заповітний дозвіл» для подорожі в Італію, необхідно заздалегідь підготуватися. Для цього зберіть такий пакет документації:

  • паспорт громадянина РФ (оригінал і копія);
  • копії документів, що підтверджують бронювання номера в готелі і квитків у дві сторони;
  • запрошення від італійського представника (ділового партнера, родича, Внз тощо);
  • закордонний паспорт (оригінал і копія);
  • оформлений бланк анкети встановленого зразка (заповнюється виключно латиницею друкованими літерами, синьою або чорною пастою);
  • одна кольорова фотографія («3 на 4», на білому фоні);
  • довідка від роботодавця, яка містить інформацію про оклад, кількості днів відпустки та посади;
  • медичний поліс (сума страхування має бути не менш 30 тис. у.е. на одного туриста);
  • свідоцтво про народження дитини та дозвіл на його вивезення від батьків (при необхідності);
  • нотаріально завірена копія договору, рахунку-фактури, подорожнього листа (для бізнес-візи або транспортного дозволу);
  • заява-згода на обробку персональних даних;
  • документ, що підтверджує фінансову стабільність (з банку, за місцем роботи та ін);
  • копія атестата, диплома (для студентської візи);
  • оригінали та копії документів на автомобіль, посвідчення водія, «зеленої карти» (якщо поїздка планується на машині);
  • квитанція про сплату податку.

Довідково: вартість консульського збору для отримання туристичної візи становить 30 євро. Більш детальну інформацію щодо сплати податку можна знайти тут.

Зазначені документи необхідно надати в візовий центр. Тут також можна отримати додаткові платні послуги – доставку візи додому кур’єром, допомога у заповненні анкети, фото та друк документів.

Скачайте у нас на порталі:

  • Приблизний зразок анкети для оформлення візи в Італію;
  • Приблизний зразок заповнення анкети для отримання візи в Італію;
  • Приблизний бланк запрошення в Італію;
  • Приблизний зразок заяви на повторний в’їзд в Італію;
  • Приблизний бланк запрошення для ділового візиту в Італію;
  • Приблизний бланк заяви-згоди на обробку персональних даних;
  • Приблизний зразок заповнення пам’ятки-згоди на обробку персональних даних;
  • Зразок туристичної візи в Італію.
  • 4) Отримання візи

    Як правило, термін розгляду поданої документації займає 2 тижні. У будь-якому випадку з вами зв’яжеться співробітник візового центру і запрошує отримати дозвіл. Термін дії туристичної візи становить 3 місяці. Для того щоб отримати довгостроковий шенген, необхідно надати більш розгорнутий перелік документації. У цьому випадку мета поїздки повинна бути підтверджена у посольстві Італії, яке розташовується на території РФ.

    При отриманні відмови у наданні візи ви маєте право подати апеляцію або повторний запит. В цьому випадку сума сплачених коштів консульського збору не відшкодовується.

    Багато хто вважає, що оформити шенгенську візу в Італію неймовірно важко, а в деяких випадках навіть неможливо. Однак це не так. Якщо заздалегідь вивчити процедуру і підготувати всі необхідні документи, проблем з її отриманням не виникне.


     

     

    Related posts

     
     

    Leave a Reply

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    http://poradumo.com.ua/103607-iak-otrimati-vizy-v-italiu/